Noile freze pentru prelucrare fontei marca Kyocera

 Frezele Kyocera MFK reduc costurile imbunatatind calitatea în prelucrarea pieselor din fonta cu forma complexa.

 

 Kyocera Corporation a lansat noua serie de freze MKF cu placute amovibile pentru fonta, un sistem de frezare care permite prelucratorului sa reduca costurile de prelucrare imbu­natatind operatiile de frezare prin folosirea placutelor amovibile cu fata dubla si 10 muchii negative.

Nume:

Freza pentru fonta (MFK)

Modele:

Portscule: 24 modele (modele la tema disponibile separat)

Placute amovibile: gama cu 4 spargatoare de aschii si 3 tipuri de carbura

Material de lucru recomandat:

Fonta cenusie si fonta ductila

Unitati de productie:

Fabrica Shiga Yohkaichi, Japonia (pt. portscule)
Kagoshima Sendai Plant, Japonia (placute amovibile)

 

Dezvoltarea

 

Motoarele auto, echipamentele pentru constructii si masinile-unelte necesita componente metalice de forma complexa, care sunt de obicei create prin turnarea metalului topit în matrite.

Piesele turnate in matrite necesita un finisaj dificil de prelucrat. Provocarea din timpul procesului de prelucrare este sa fixezi in siguranta aceste piese cu forme complexe, forme care sunt de obicei putin rigide, dificil de fixat.

 

Prinderea putin rigida produce vibratii si zgomot datorita fortelor de taiere din timpul prelucrarii. In plus piesele din fonta sunt predispuse la un fenomen cunoscut sub numele de „Breakout” in care marginile piesei sunt mai degraba sfaramate decat sa fie taiate neted. Sculele cu placutele amovibile ale acestei serii sunt extrem de cerute deoarece pot imbunatatii calitatea procesului reducand astfel forta de prelucrare si prevenind sfaramarea.

Prezentarea noilor produse

Noile freze MFK pentru fonta de la Kyocera utilizeaza placute amovibile nou dezvoltate cu fata dubla de aschiere si 10 muchii de taiere. Placutele negative ofera beneficii financiare deoarece se pot folosii muchiile de taiere de pe ambele fete ale placutei desi ele tind sa creasca rezistenta la taiere provocand o scadere a calitatii si o crestere a vibratiilor.

Pentru a rezolva aceasta provocare, Kyocera a dezvoltat placute cu o forma unica cu ajutorul tehnologiei sale proprii de presare, ceea ce reduce atat rezistenta la taiere cat si a vibratiilor. Placutele îmbunatatesc de asemenea calitatea prelucrarii printr-o structura cu muchii duble ce confera cate doua taisuri pe colturile placutei.

Frezele MFK de la Kyocera imbunatatesc calitatea si reduc costurile in prelucrarea fontei, crescand productivitatea de la degrosare pana la finisare.

Caracteristicile noilor produse

1.    1. Placuta dubla – cu 10 muchii negative ce ofera beneficii din punct de vedere al calitatii si a costurilor

 

 

1.1.       Forma muchiilor reduce rezistenta la taiere

 

Placutele negative recent create utilizeaza doua unghiuri de asezare per colt. Folosind tehnologia de presare dezvoltata de Kyocera, muchiile de taiere ofera un unghi mare de degajare, reducand rezistenta la taiere si facilitand prelucrarea mai neteda. Cresterea unghiului de asezare reduce de asemenea rezistenta la taiere intr-o directie axiala a piesei de prelucrat, vibratiile si zgomotul.

 

 

 

1.2.       Structura cu muchie dubla a placutei previne ruperea sau spargerea acesteia

 

Structura cu muchie dubla utilizeaza doua taisuri principale pe fiecare colt pentru a amortiza socul initial la momentul de contact cu piesa de prelucrat la initiera taierii. Acest lucru ajuta la prevenirea ruperii sau a spargerii placutei, contribuind la stabilizarea procesului de prelucrare si la imbunatatirea calitatii finisarii.

 

2.    Metoda CVD recent dezvoltata pentru frezarea fontei prelungeste durata de viata a sculelor si asigura o prelucrare stabila.

 

Kyocera a adaugat noua carbura CA420M CVD* pentru frezarea fontei in gama sa de placute de calitate. CA420M este formata dintr-un strat de baza de mare tenacitate cu un nou invelis CDV creat cu tehnologia crystal-control si film-formation. Rezistenta la abraziune imbunatatita, esentiala la prelucrarea fontei, v-a permite CA420M sa ofere costuri mai bune, o viata indelungata a sculelor si un proces de prelucrare mai stabil.

3.    Permite o gama larga de conditii de prelucrare a fontei de la degrosare si pana la finisare

Gama larga de freze, placute cu diferite forme si carburi asigura combinatia ideala pen­tru a acoperi o gama larga de conditii de la degrosare fonta la finisare. Seria MFK este proiectata pentru a ajuta la imbunatatirea productivitatii clientului.

 

*Metoda de acoperire cu Depunere Chimica de Vapori (CVD) permite depunerea de multiple straturi de diferite materiale, rezultand un film mai gros.